Αγαπητοί γονείς,

Καλή Χρονιά!

Τα σχολεία ανοίγουν στις 10/01/2022 και για να παραμείνουμε ασφαλείς από την πανδημία του covid 19 και να κρατήσουμε να σχολεία ανοιχτά, θα πρέπει να συνεργαστούμε όλοι μαζί με καλή προαίρεση και γνώμονα το συμφέρον των παιδιών μας. Για το λόγο αυτό :

Όλοι οι μαθητές προσέρχονται στο σχολείο 8.00-8.15 πμ με τυπωμένη τη σχολική κάρτα δήλωσης του αποτελέσματος του self test από το e-dupass.

Η επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων τη Δευτέρα 10/1/2022  γίνεται με κάποιες αλλαγές στα υγειονομικά πρωτόκολλα .

Με βάση την απόφαση ισχύουν τα εξής:

  • Η διαδικασία των τεστ αφορά από τώρα και στο εξής, όλους/ες τους μαθητές /τριες και εκπαιδευτικούς ακόμη και τους εμβολιασμένους και τους νοσήσαντες.

Την Κυριακή 9/1/2022 θα κάνετε το πρώτο self test στα παιδιά για να έρθουν τη Δευτέρα 10/1/2022 με τη βεβαίωση του αρνητικού αποτελέσματος στο σχολείο.

Τη Δευτέρα 10/1/2022 για την Τρίτη 11/1/2022

Την Πέμπτη 13/1/2022 για την προσέλευση της Παρασκευής 14/1/2022

Από την επόμενη εβδομάδα  τα τεστ θα είναι δύο (Κάνουμε τεστ κάθε Δευτέρα και Πέμπτη για να έρχονται τα παιδιά με τις βεβαιώσεις τους κάθε Τρίτη και Παρασκευή.)

Όλα τα τεστ θα δηλώνονται υποχρεωτικά στην πλατφόρμα e-dupass ( όχι το πρωί της επόμενης ημέρας ή την τελευταία στιγμή πριν την προσέλευση του μαθητή στο σχολείο).

  • Παραμένουν ως μέτρα, ό,τι ίσχυε και κατά το προηγούμενο διάστημα (Χρήση μάσκας,  αερισμός αιθουσών, περιορισμοί στις επισκέψεις στο σχολείο, κλείσιμο τμήματος με 50% +1 νοσήσαντες, με οποιοδήποτε σύμπτωμα παραμένουμε στο σπίτι μας για δυο μέρες ακόμα χωρίς συμπτώματα και χωρίς αντιπυρετικά ή αντιβιώσεις,κλπ). Οι μαθητές έχουν στις τσάντες τους επιπλέον δυο μάσκες.

Σε περίπτωση κρούσματος σε τμήμα:

 Όλοι οι μαθητές, εμβολιασμένοι, ανεμβολίαστοι και νοσήσαντες, στο τμήμα του νοσήσαντος μαθητή θα υποβάλλονται σε δωρεάν  test με βάση το ακόλουθο σχέδιο:

 

ΜΕΡΕΣ 1 2 3 4 5
ΑΝEΜΒΟΛΙΑΣΤΟΙ Rapid Test Self test Self test Self test Rapid Test
ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΙ / ΝΟΣΗΣΑΝΤΕΣ Self test   Self test   Self test
  • Για τα ΔΩΡΕΑΝ Rapid Test θα απευθύνεστε στα σημεία ελέγχου του ΕΟΔΥ τα οποία ανακοινώνονται κάθε εβδομάδα.

Αγαπητοί γονείς,

όπως γίνεται αντιληπτό από όλους, είναι πολύ σημαντική η τήρηση των μέτρων, και ιδιαίτερα η πραγματοποίηση των test από όλους μας .  

Παρακαλούμε, όπως και όλο το προηγούμενο διάστημα της πανδημίας, να συνεχίσετε να  επιδεικνύετε  την απαιτούμενη προσήλωση και ευσυνειδησία στην εφαρμογή των μέτρων.

 Μόνο έτσι θα μπορέσουμε, όλοι μαζί, να καταφέρουμε να μείνουν τα σχολεία ανοικτά και να λειτουργήσουν με ασφάλεια.

Σας ευχαριστούμε.

 

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων.