Το μάθημα πήρε γεύση Γερμανίας …

Στο πλαίσιο του μαθήματος Γερμανικών οργανώθηκε από τους μαθητές των τμημάτων Ε και Στ ένα γεύμα εμπνευσμένο από τη γερμανική κουζίνα. Συγκεκριμένα, οι μαθητές ανέλαβαν, ετοίμασαν και στο τέλος απόλαυσαν Currywurst (ψητά γερμανικά λουκάνικα συνοδευμένα με μια γλυκιά και πικάντικη σάλτσα), Kartoffelsalat (πατατοσαλάτα), Brezel (αλμυρό κουλούρι), γιαούρτι με μαρμελάδα και Mϋsli (δημητριακά), Berliner (λουκουμάδες με γέμιση μαρμελάδας, κρέμας ή πραλίνας), Waffeln (βάφλες με παγωτό), Apfelstrudel (μηλόπιτα) και Schwarzwӓlder Kirschtorte (Black Forest). 

 To παιδαγωγικό όφελος ήταν ανεκτίμητο, τόσο για τους μαθητές όσο και για την γράφουσα εκπαιδευτικό. Σε σύγκριση με ένα πιο παραδοσιακό μάθημα οι μαθητές ήρθαν σε άμεση επαφή με τον πολιτισμό και την κουλτούρα της Γερμανίας δοκιμάζοντας νέες γεύσεις. Τόσο ο ενθουσιασμός τους για να παρασκευάσουν τις προαναφερόμενες συνταγές όσο και η ικανοποίηση τους από το τελικό αποτέλεσμα  ήταν αξιοσημείωτοι. 

Σας παραθέτουμε παρακάτω δύο συνταγές για να τις δοκιμάσετε και εσείς εάν θέλετε στο σπίτι. 

 

Βerliner  (Γερμανικοί λουκουμάδες) 

Τα υλικά που θα χρειαστείτε: 

1 κιλό αλεύρι  
1 ½ φακελάκι μαγιά ξηρή ή 40 γραμμ.φρέσκια 
80 γραμμ. ζάχαρη 
2 βανίλιες 
1 κουταλάκι αλάτι 
½ λίτρο χλιαρό γάλα 
50 γραμμ. βούτυρο 
1 ασπράδι αυγού για το κλείσιμο 
άχνη για το σερβίρισμα 
Μερέντα ή μαρμελάδα φράουλα 
Ηλιέλαιο  για το τηγάνισμα 
 
Τρόπος Εκτέλεσης: 

Χτυπάμε με το σύρμα τον κρόκο ενός αυγού, την ζάχαρη, τις βανίλιες, το αλάτι και το βούτυρο. 
Διαλύουμε την μαγιά στο χλιαρό γάλα και την αδειάζουμε στο μείγμα. 
Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε μια μαλακή ζύμη. 
Σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει. 
Έπειτα ανοίγουμε φύλλο πάχος 2 εκ και κόβουμε στρογγυλά, προσέχοντας πάντα να είναι 2 ζευγάρια. 
Βάζουμε την ζύμη πάνω σε λαδόκολλα και την μια πλευρά την γεμίζουμε με μια κουταλιά μερέντα ή μαρμελάδα  καιτηνάλληπλευράτηναλείφουμεμετοασπράδικαικλείνουμεπροσεχτικά, πιέζονταςγύρω γύρω τις άκρες. 
Αφήνουμε να φουσκώσουν καλά και τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για 3λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινήσουν. Mόλις κρυώσουν, πασπαλίζουμε τα Berliner με άχνη ζάχαρη. 

 

Currysoβe (Σάλτσα κάρυ για λουκάνικα)  

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:  

500mlKetchup 

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 

3 κ.σ. μπαλσάμικο ξύδι 

2 κ.σ. μέλι 

2 κ.σ. κάρυ 

Τσίλι 

1 κ.σ.  σάλτσα σόγιας 

1-2 κ.σ.  τοματοπολτός 

Τρόπος εκτέλεσης: 

Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα ψιλικομμένα κρεμμύδια. Προσθέτουμε 1-2 κ.σ. τοματοπολτό και λίγο νερό. Ρίχνουμε το ketchup και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη σάλτσα σόγιας, το μπαλσάμικο και το μέλι. Ανακατεύουμε και πάλι. Στο τέλος προσθέτουμε το κάρυ και το τσίλι και ανακατεύουμε τη σάλτσα πολύ καλά.  

Αν θέλετε τη σάλτσα πιο απαλή και λιγότερο καυτερή, μπορείτε να παραλείψετε το τσίλι και να προσθέσετε λιγότερο κάρυ.  

Κόβετε τα λουκάνικα σε κομμάτια και σερβίρετε τη σάλτσα από πάνω ζεστή. 

Την εκτέλεση της συνταγής μπορείτε να παρακολουθήσετε στην ηλ. διεύθυνσηCurrywurstRezeptFürDiePerfekteCurrysauceKochnoob 

Ιούνιος 2018
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Μαΐ   Σεπ »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Επισκέψεις…

Flag Counter

Υπεύθυνοι Ιστοσελίδας

Συντονισμός:
Σιέκρη Φρειδερίκη – Διευθύντρια

Διαχείριση:
Ντούρμα Μαρία – Δασκάλα