Με αφορμή την 6η Μαρτίου – Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού μαθητές και εκπαιδευτικοί του σχολείου μας ασχολήθηκαν με το θέμα μέσα από την παιδική λογοτεχνία. Η παιδική λογοτεχνία μπορεί να συμβάλλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη κοινωνικοσυναισθηματικών δεξιοτήτων καθώς και στην αντιμετώπιση του φαινομένου της σχολικής βίας και του εκφοβισμού. Έτσι με σύνθημα: «Με σύμμαχό σου τα βιβλία, διώξε τη Βία από τα σχολεία», ορισμένες από τις δράσεις των τάξεων είναι οι εξής:

Α΄1 τάξη: Μετά από αφήγηση και συζήτηση του παραμυθιού «Ξέρξης ο ξιφίας», τα παιδιά του τμήματος Α1, με τη βοήθεια της δασκάλας τους ζωγράφισαν μια αφίσα με λαδοπαστέλ.

WP_20170308_09_59_37_Pro (Αντιγραφή)

Α΄2 τάξη: Οι μαθητές του τμήματος Α2 διάβασαν και συζήτησαν τέσσερα υπέροχα βιβλία που μιλάνε για τη διαφορετικότητα και τον εκφοβισμό. Αυτό όμως που τους εντυπωσίασε περισσότερο ήταν το βιβλίο «Ο νταής του σχολικού» της Μαρίας Ρουσάκη. Ακολούθησε συζήτηση και στη συνέχεια ζωγράφισαν αυτό που τους εντυπωσίασε από το βιβλίο και έφτιαξαν μια μεγάλη αφίσα ? κολαζ. Επίσης σχεδίασαν μια μεγάλη καρδιά όπου μέσα έβαλαν άλλες μικρότερες με συνθήματα για την αγάπη και τη φιλία.

Β΄1 τάξη: Οι μαθητές της Β1΄τάξης, στο μάθημα των εικαστικών, διάβασαν το παραμύθι « Έλμερ» και έκαναν υπέροχες ζωγραφιές.

ΒΙΑ (Αντιγραφή)

Δ΄2 τάξη: Οι μαθητές του Δ?2 τμήματος, μέσα από την ανάγνωση του παραμυθιού «Η Μόνα σε καινούριο σχολείο» και “Ξέρω να λέω όχι” της Χριστίνας Ρασιδάκη , καθώς και μέσω βίντεο, μίλησαν  και αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με το θέμα του σχολικού εκφοβισμού. Έπειτα, δημιούργησαν κολάζ, με δικές τους ζωγραφιές και συνθήματα. Οι μαθητές ευαισθητοποιήθηκαν στο θέμα αυτό και κατέληξαν στο σύνθημα ότι» «Όλοι μαζί μπορούμε»!