Ο συγγραφέας παιδικών βιβλίων Βαγγέλης Ηλιόπουλος στο 3ο Δημοτικό

Την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017 οι Εκπαιδευτικοί, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και οι μαθητές του σχολείου μας υποδέχτηκαν τον συγγραφέα παιδικών βιβλίων Βαγγέλη Ηλιόπουλο. Ο συγγραφέας αφηγήθηκε τα χριστουγεννιάτικα παραμύθια του με βιωματικό τρόπο. Μικροί και μεγάλοι έπαιξαν, γέλασαν και υποδύθηκαν τους ήρωες των βιβλίων του. Ήταν μια απολαυστική εκδήλωση!!

Δράση για το σύνδρομο RETT από το Στ΄2

Στα πλαίσια του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας ατόμων με ειδικές ανάγκες οι μαθητές της ΣΤ2 τάξης του σχολείου μας, αφού ενημερώθηκαν από τον δάσκαλό τους για ένα σπάνιο σύνδρομο (σύνδρομο rett) και σε συνεργασία με το Ειδικό Νηπιαγωγείο Χαλκίδας βοήθησαν στο γράψιμο ενός παραμυθιού για τα παιδιά αυτά. Οι μαθητές έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον να μάθουν για το σύνδρομο Rett

Ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος στο σχολείο μας

Την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 18:00 θα φιλοξενήσουμε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Σχολείου μας τον συγγραφέα Βαγγέλη Ηλιόπουλο.

Ελάτε να τον συναντήσουμε και να αναζητήσουμε μέσα από τα βιβλία του το αληθινό νόημα των γιορτών.

Σας περιμένουμε με χαρά!!!

Οι Εκπαιδευτικοί & ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων

του 3ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας

Έλεγχοι Προόδου Α΄ τριμήνου

Σας ενημερώνουμε ότι την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017 θα δοθούν οι Έλεγχοι Προόδου Α΄ τριμήνου στους γονείς των μαθητών του σχολείο μας.

Για τους μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης θα γίνει παιδαγωγική ενημέρωση για την πρόοδό τους, ενώ για τους μαθητές Γ΄, Δ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξης θα πραγματοποιηθεί παιδαγωγική ενημέρωση και στη συνέχεια η  επίδοση της βαθμολογίας.

Επίσκεψη της Α΄ τάξης στο Μουσείο «Αρέθουσα»

Στα πλαίσια των Βιωματικών Δραστηριοτήτων, την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017, η Α΄ τάξη επισκέφτηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο «Αρέθουσα». Εκεί η Αρχαιολόγος κυρία Σοφία Κατσάλη μας προσέφερε χρήσιμες γνώσεις για την Αρχαία Πόλη της Χαλκίδας, για αγάλματα, προτομές, επιτύμβιες στήλες, ψηφιδωτά και κεραμικά που βρέθηκαν σε διάφορες περιοχές της Εύβοιας (Μάνικα, Αιδηψό, Ερέτρια, Πορθμό του Ευρίπου κ.α).

Η ξενάγηση ήταν υπέροχη! Η εμπειρία μας ξεχωριστή!

Μια αγιογράφος στην Τάξη μας

Σήμερα οι μαθητές των Β1 και Γ2 Τάξεων είχαν την μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά και να μοιραστούν τις καλλιτεχνικές εμπειρίες της Σοφίας Αμπερίδου, αγιογράφου και ζωγράφου από τη Θεσσαλονίκη.
Η κ. Αμπερίδου μίλησε στα παιδιά για την αξία και τον σκοπό των εικόνων και των χρωμάτων επάνω σε αυτές και παρουσίασε στον διαδραστικό πίνακα μερικά έργα της, μεταξύ των οποίων αγιογραφίες της γέννησης του Χριστού.
Στη συνέχεια, αφού εξήγησε τις μορφές, τα χρώματα και τη συγκεκριμένη θέση και στάση κάθε προσώπου της κλασσικής εικόνας της γέννησης του Χριστού, μοίρασε στα παιδιά μια άχρωμη εικόνα και τα έδωσε τη δυνατότητα να κάνουν τη δική τους αγιογραφία.

Δεκέμβριος 2017
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Νοέ    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Επισκέψεις…

Flag Counter

Υπεύθυνοι Ιστοσελίδας

Συντονισμός:
Σιέκρη Φρειδερίκη - Διευθύντρια

Διαχείριση:
Ντούρμα Μαρία - Δασκάλα
Μαμάτα Παρθένα - Πληροφορικός