Διακρίσεις μαθητών του σχολείου μας στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής

Εκπληκτική ήταν η επίδοση των μαθητών του σχολείου μας στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικών Δημοτικού «Αριστοτέλης» (β΄φάση), καθώς από την Ε΄ και Στ΄ τάξη συμμετείχαν οκτώ μαθητές όπου ένας μαθητής κατέκτησε Βραβείο Αριστείας και ένας Εύφημο μνεία.

Συγκεκριμένα:

2ο Βραβείο Αριστείας έλαβε ο Τσάμης Γεώργιος  (Στ΄2 τάξη) και Εύφημο Μνεία ο Γεροντίτης Ελευθέριος  (Ε΄1 τάξη).

Έπαινο Συμμετοχής έλαβαν οι:

Βουρδάνου Ιωάννα ( Ε1 τάξη)

Σαρταμπάκος Ιωάννης ( Ε2 τάξη)

Σταθάκη Σοφία ( Ε2 τάξη)

Αντωνίου Ελευθέριος (Στ1 τάξη)

Αλεξάνδρου Νικόλαος ( Στ1 τάξη)

Φούρλης Ανέστης (Στ2 τάξη)

Τον  Διαγωνισμό διοργάνωσαν το Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, η Ελληνική Εταιρεία Φυσικής για την Επιστήμη και την Εκπαίδευση και η Ένωση Ελλήνων Φυσικών, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, την 19/5/2018.

Συγχαίρουμε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν για τα εξαιρετικά τους αποτελέσματα και τους ευχόμαστε καλή πρόοδο!

Γιορτή λήξης από τους μαθητές της Στ τάξης

Την Τετάρτη 13 Ιουνίου οι μαθητές της ΣΤ τάξης αποχαιρέτησαν το Δημοτικό με μια όμορφη γιορτή λήξης της σχολικής χρονιάς. Τα παιδιά του Στ΄1  ανέβασαν το θεατρικό έργο με τίτλο: «Το ξύλο βγήκε από τον Παράδεισο”, ενώ τα παιδιά του Στ΄2 πρόβαλλαν ταινία μικρού μήκους που έφτιαξαν τα ίδια με θέμα το σχολικό εκφοβισμό. Στη συνέχεια τραγούδησαν, χόρεψαν και στο τέλος έπαιξαν αθλητικά παιχνίδια στην αυλή του σχολείου. Ευχόμαστε στους απόφοιτους  μαθητές μας καλό καλοκαίρι, καλή πρόοδο στο Γυμνάσιο και να είναι πάντα  υγιή, χαρούμενα κι ευτυχισμένα στη ζωή τους!

Καλοκαιρινές κάρτες από την Α΄τάξη

Καλοκαιρινές κάρτες από την Α΄ τάξη.

Εφαρμογή προγράμματος «ΝΑΙ ΜΠΟΡΩ” και στα Γαλλικά

Οι μαθητές των τάξεων Ε΄1, Ε΄2, ΣΤ΄1 και ΣΤ΄2 του 3ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας, που παρακολουθούν ως δεύτερη ξένη γλώσσα τη Γαλλική, υλοποίησαν με οδηγό την έμπνευσή τους εργασία με θέμα «Τι μας θυμίζει τη Γαλλία”, στα πλαίσια του προγράμματος  «Ναι, μπορώ”. Μετά την προβολή στην τάξη της ταινίας μικρού μήκους «Κύριε Γιώργο, σας ευχαριστώ”, οι μαθητές επέλεξαν τα θέματα των ερευνητικών εργασιών – κατασκευών και τα ανέπτυξαν με δική τους πρωτοβουλία και ευθύνη, σε ατομικό ή ομαδικό επίπεδο. Στόχος τους είναι η εκμάθηση της γαλλικής γλώσσας και η εξοικείωση με την γαλλική κουλτούρα μέσα από σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας, εκπαιδευτικά εργαλεία και πολιτιστικές δραστηριότητες.

Σχολική εκδρομή

Το σχολείο μας πραγματοποίησε την τελευταία εκδρομή για φέτος στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Active Park στο Σχηματάρι Βοιωτίας. Οι μαθητές έλαβαν μέρος σε μια σειρά παιδαγωγικών, αθλητικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων. Διασκέδασαν με την ψυχή τους!

Το μάθημα πήρε γεύση Γερμανίας …

Στο πλαίσιο του μαθήματος Γερμανικών οργανώθηκε από τους μαθητές των τμημάτων Ε και Στ ένα γεύμα εμπνευσμένο από τη γερμανική κουζίνα. Συγκεκριμένα, οι μαθητές ανέλαβαν, ετοίμασαν και στο τέλος απόλαυσαν Currywurst (ψητά γερμανικά λουκάνικα συνοδευμένα με μια γλυκιά και πικάντικη σάλτσα), Kartoffelsalat (πατατοσαλάτα), Brezel (αλμυρό κουλούρι), γιαούρτι με μαρμελάδα και Mϋsli (δημητριακά), Berliner (λουκουμάδες με γέμιση μαρμελάδας, κρέμας ή πραλίνας), Waffeln (βάφλες με παγωτό), Apfelstrudel (μηλόπιτα) και Schwarzwӓlder Kirschtorte (Black Forest). 

 To παιδαγωγικό όφελος ήταν ανεκτίμητο, τόσο για τους μαθητές όσο και για την γράφουσα εκπαιδευτικό. Σε σύγκριση με ένα πιο παραδοσιακό μάθημα οι μαθητές ήρθαν σε άμεση επαφή με τον πολιτισμό και την κουλτούρα της Γερμανίας δοκιμάζοντας νέες γεύσεις. Τόσο ο ενθουσιασμός τους για να παρασκευάσουν τις προαναφερόμενες συνταγές όσο και η ικανοποίηση τους από το τελικό αποτέλεσμα  ήταν αξιοσημείωτοι. 

Σας παραθέτουμε παρακάτω δύο συνταγές για να τις δοκιμάσετε και εσείς εάν θέλετε στο σπίτι. 

 

Βerliner  (Γερμανικοί λουκουμάδες) 

Τα υλικά που θα χρειαστείτε: 

1 κιλό αλεύρι  
1 ½ φακελάκι μαγιά ξηρή ή 40 γραμμ.φρέσκια 
80 γραμμ. ζάχαρη 
2 βανίλιες 
1 κουταλάκι αλάτι 
½ λίτρο χλιαρό γάλα 
50 γραμμ. βούτυρο 
1 ασπράδι αυγού για το κλείσιμο 
άχνη για το σερβίρισμα 
Μερέντα ή μαρμελάδα φράουλα 
Ηλιέλαιο  για το τηγάνισμα 
 
Τρόπος Εκτέλεσης: 

Χτυπάμε με το σύρμα τον κρόκο ενός αυγού, την ζάχαρη, τις βανίλιες, το αλάτι και το βούτυρο. 
Διαλύουμε την μαγιά στο χλιαρό γάλα και την αδειάζουμε στο μείγμα. 
Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε μια μαλακή ζύμη. 
Σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει. 
Έπειτα ανοίγουμε φύλλο πάχος 2 εκ και κόβουμε στρογγυλά, προσέχοντας πάντα να είναι 2 ζευγάρια. 
Βάζουμε την ζύμη πάνω σε λαδόκολλα και την μια πλευρά την γεμίζουμε με μια κουταλιά μερέντα ή μαρμελάδα  καιτηνάλληπλευράτηναλείφουμεμετοασπράδικαικλείνουμεπροσεχτικά, πιέζονταςγύρω γύρω τις άκρες. 
Αφήνουμε να φουσκώσουν καλά και τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για 3λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινήσουν. Mόλις κρυώσουν, πασπαλίζουμε τα Berliner με άχνη ζάχαρη. 

 

Currysoβe (Σάλτσα κάρυ για λουκάνικα)  

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:  

500mlKetchup 

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 

3 κ.σ. μπαλσάμικο ξύδι 

2 κ.σ. μέλι 

2 κ.σ. κάρυ 

Τσίλι 

1 κ.σ.  σάλτσα σόγιας 

1-2 κ.σ.  τοματοπολτός 

Τρόπος εκτέλεσης: 

Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα ψιλικομμένα κρεμμύδια. Προσθέτουμε 1-2 κ.σ. τοματοπολτό και λίγο νερό. Ρίχνουμε το ketchup και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη σάλτσα σόγιας, το μπαλσάμικο και το μέλι. Ανακατεύουμε και πάλι. Στο τέλος προσθέτουμε το κάρυ και το τσίλι και ανακατεύουμε τη σάλτσα πολύ καλά.  

Αν θέλετε τη σάλτσα πιο απαλή και λιγότερο καυτερή, μπορείτε να παραλείψετε το τσίλι και να προσθέσετε λιγότερο κάρυ.  

Κόβετε τα λουκάνικα σε κομμάτια και σερβίρετε τη σάλτσα από πάνω ζεστή. 

Την εκτέλεση της συνταγής μπορείτε να παρακολουθήσετε στην ηλ. διεύθυνσηCurrywurstRezeptFürDiePerfekteCurrysauceKochnoob 

Αύγουστος 2018
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Ιούν    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Επισκέψεις…

Flag Counter

Υπεύθυνοι Ιστοσελίδας

Συντονισμός:
Σιέκρη Φρειδερίκη - Διευθύντρια

Διαχείριση:
Ντούρμα Μαρία - Δασκάλα
Μαμάτα Παρθένα - Πληροφορικός