Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ερέτριας

Την Τετάρτη 14/3/2018 οι μαθητές της Δ΄ τάξης του σχολείου μας μαζί με τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς ξεναγήθηκαν στο μουσείο και τον αρχαιολογικό χώρο της Ερέτριας. Οι μικροί μαθητές ήρθαν σε οπτική επαφή με τα ευρήματα της αρχαίας πόλης και έκαναν ένα νοερό ταξίδι στο χρόνο κατά τη διάρκεια της ξενάγησης, σε μια από τις σπουδαιότερες πόλεις της αρχαίας Ελλάδας.

Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θήβας

Την Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018 οι μαθητές της Β΄ τάξης επισκέφτηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο Θήβας. Η υπεύθυνη του Μουσείου παρουσίασε στους μαθητές το πρόγραμμα «Σε αρμονία με τη φύση: Κατ΄ αρετήν ζην». Στη συνέχεια στο εργαστήριο πηλού ζωγράφισαν λουλούδια από πηλό!

Πρόγραμμα Προληπτικής Οδοντιατρικής στους μαθητές της Β΄τάξης

Την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018 επισκέφτηκαν τους μαθητές της Β τάξης οι υπεύθυνοι του προγράμματος Αγωγής Υγείας  «Προληπτικής Οδοντιατρικής» της 5ης ΥΠΕ, κος Σταμέλου Παναγιώτης (Οδοντίατρος) και η κα Παπαδή Παναγιώτα (νοσηλεύτρια). Στόχος της επίσκεψης ήταν η οδοντιατρική εξέταση των μαθητών και η ενημέρωση τους  για τη σωστή φροντίδα και υγιεινή των δοντιών.

Έλεγχοι Προόδου Β΄ τριμήνου

Σας ενημερώνουμε ότι τη Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018  θα δοθούν οι Έλεγχοι Προόδου Β΄ τριμήνου στους γονείς των μαθητών του σχολείου μας.

Επίσκεψη στη Βιβλιοθήκη Χαλκίδας

Την Παρασκευή 9 Μαρτίου  οι μαθητές της Β2 τάξης επισκέφτηκαν τη Δημόσια Βιβλιοθήκη Χαλκίδας.  Η υπεύθυνη της βιβλιοθήκης υπενθύμισε  στους μαθητές τους κανόνες δανεισμού και τους  ξενάγησε στο χώρο της βιβλιοθήκης. Στη συνέχεια τους διάβασε το βιβλίο «Ο ραφτάκος των λέξεων» και έφτιαξαν  υπέροχες και δημιουργικές κατασκευές. Ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία για τους μαθητές.

Δράσεις για την «Πανελλήνια ημέρα εκφοβισμού»

Με αφορμή την 6η Μαρτίου, η οποία έχει καθιερωθεί από το Υπουργείο Παιδείας ως «Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού», οι μαθητές της Β2 τάξης διάβασαν το βιβλίο «Το Φίλτρο της Προσωπικότητας» του Άλαν Μακ Ντόναλντ. Το σχολίασαν, συζήτησαν για τα θέματα που θίγει, το δραματοποίησαν στην αυλή του σχολείου και στη συνέχεια έφτιαξαν μια υπέροχη αφίσα.

Μάρτιος 2018
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Φεβ    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Επισκέψεις…

Flag Counter

Υπεύθυνοι Ιστοσελίδας

Συντονισμός:
Σιέκρη Φρειδερίκη - Διευθύντρια

Διαχείριση:
Ντούρμα Μαρία - Δασκάλα
Μαμάτα Παρθένα - Πληροφορικός